Jussi Laurila tuplamestariksi SM-sprintissä, Ingrid Stengårdille naisten mestaruus

Naisten pääsarjan mitalistit

Kuvaaja Sanna Karjalainen.

Miesten pääsarjan mitalistit

Kuvaaja Kai Patjas.
Täysikokoiset kuvat klikkaamalla.

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut ja MM-katsastukset jatkuivat sprintillä. Pitkän matkan tapaan kilpailu käytiin kauniissa ja kuumassa säässä Salossa Kiikalan lentokentän maastossa. Pääsarjojen mestareiksi suunnistivat Jussi Laurila ja Ingrid Stengård.

Ingrid Stengård selvällä erolla mestariksi

Kokenut IF Sibbo-Vargarnan Ingrid Stengård kirkasti lauantaisen pronssinsa kultaan. Stengård selvitti 5 kilometrin radan ainoana alle 20 minuutin ja jätti muut taakseen lopulta selvällä erolla. OK Botnian Antonia Haga ylsi hopealle 1:13 Stengårdille jääneenä. Kooveen Marika Hara jäi Hagalle minuutin ja otti pronssia pitkän matkan hopean jatkoksi. Puolustava sprintin mestari ja lauantain voittaja Susanna Laurila oli kuudes.

– Eilinen suunnistus auttoi kartan ja urien ymmärtämisessä. Luulin, ettei vauhtini riitä sprintissä, mutta riitti kuitenkin. Rastivälejä sai mennä suoraan kompassilla, mikä sopi minulle. Suuria virheitä ei tullut, Stengård kommentoi kisaansa.

Jussi Laurilasta tuplamestari

Miesten kilpailussa käytiin naisia tiukempi taisto mitaleista. Lauantain mestarin Jussi Laurilan vauhtiin eivät muut kuitenkaan lopulta pystyneet vaan Jalasjärven Jalasta edustava Laurila pääsi juhlimaan viikonlopun toista mestaruuttaan. Muut mitalit menivät Kankaanpään Suunnistajille, kun Juuso Jutila otti hopeaa ja Pekka Niemi pronssia. Jutila jäi Laurilalle 19 sekuntia ja jätti Niemen 26 sekunnin päähän. Myös Niemelle mitali oli viikonlopun toinen.

– Eilisen perusteella odotin vaikeaa ja haasteellista maastoa runsaiden endurourien sekä urattomien ajettavien alueiden vuoksi. Melko haastavaa olikin, paljon sai ajaa suoraan suunnalla. Pieniä virheitä tuli, mutta ei ylin 15 sekunnin. Lopussa sain Mika Tervalan kiinni ja kirittäjäksi, Laurila kuvasi suoritustaan.

Blomster ja Saarela tuplamestareiksi nuorissa

Nuorten puolella erityisen vahvoja MM-näyttöjä antoivat tuplamestareiksi suunnistaneet 20-sarjalaiset Kokkolan Suunnistajien Ruska Saarela ja IF Sibbo-Vargarnan Anders Blomster. Molemmat saavuttivat viikonlopun toisen mestaruutensa kahden minuutin erolla seuraaviin. 18-sarjoissa mestareiksi nousivat Kuopion Suunnistajien Johanna Räsänen ja Espoon Akilleen Petrus Hanhijärvi.

Julkaistu: 27.7.2014

Täydet tulokset

« Takaisin kilpailun etusivulle