Suomusjärven Sisu

Alustavat kilpailuohjeet

11.09.2013

Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä kilpailukeskuksessa kilpailupäivänä.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Kalevan Kierroksen suunnistuksen lajisääntöjä, SSL:n sääntöjä sekä näitä kilpailuohjeita.

Info ja kilpailukeskus

Infopiste sijaitsee kilpailukeskuksessa ja on auki lauantaina klo 08:00-17:00. Kilpailukeskus sijaitsee Salossa, Kiikalan lentokeskuksessa (sijainti kartalla). Kilpailukeskuksen osoite on Oinasjärventie 516, Salo.

Opastus ja paikoitus

Opastus tieltä 2410:ltä Suomusjärven taajamasta pohjoiseen noin 4,5 km. Moottoritieltä (Valtatie 1) Suomusjärven liittymä nro 18. Ajoaika liittymästä kilpailukeskukseen on noin 10 min. Opasteet ovat paikoillaan klo 7:30. Paikoitus kilpailukeskuskuksessa.

Kilpailukartta

A3 kokoon tulostettu, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5m, 08/2013. Kartat ovat muovisuojuksessa.

Rastimääritteet

Rastimääritteet ovat painettuna karttoihin.

Kielletyt alueet

Kilpailija saa mennä kilpailumaastoon vain kilpailusuorituksen aikana. Lentokenttäalueen kiitorata-alue on kiellettyä aluetta. Lisäksi kiellettyjä alueita ovat järjestäjän erikseen merkitsemät alueet. Piha- ja peltoalueita kilpailumaastossa ei ole.

Radat ja maasto

Maastoalue on selkeästi rajattu metsäalue, joka sisältää tiestöä sekä jonkin verran polkuja. Maasto on pääosin kulkukelpoisuudeltaan hyvää kangasmaastoa. Kilpailijoiden tulee varoa tienylityksissä muuta liikennettä.

Kilpailu suunnistetaan hajontaradoilla. Hajonnat on toteutettu hajontalenkein. Juostava rata on painettu kahdelle kartalle, kartanvaihto toteutetaan huoltopisteen yhteydessä. Esimerkit hajonnoista löydät järjestäjän kisasivuilla.

Keskusrastille eli huoltopisteelle tultaessa on syytä kiinnittää erityistä huomiota siihen, että lähtee oman karttansa mukaisesti järjestysnumeroltaan seuraavalle rastille. Rastit on kierrettävä oman kartan mukaisessa numerojärjestyksessä. Väärässä järjestyksessä kierretyt rastit aiheuttavat hylkäyksen.

Keskusrastilla voi olla yhtäaikaa muita kilpailijoita, jotka kiertävät hajontalenkit eri järjestyksessä. Myös muutamilla yksittäisillä rasteilla käydään kahdesti.

Matkat

Kilpailu suunnistetaan noin 15 km radalla, joka on toteutettu hajonnoilla. Kilpailussa on yksi huoltopiste, jossa juomahuolto, kartanvaihto ja ensiapu. Kilpailijat käyvät n. 3 - 4,5 km välein huoltopisteessä. Ulkopuoliset kilpailijat juoksevat samoilla radoilla.

Kilpailunumerot

Kaikissa sarjoissa käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumerot, hakaneulat ja Emit-tarkistuslipukkeet jaetaan infopisteen yhteydessä. Kilpailunumeroa ei saa taitella.

Emit-kilpailukortit

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että hän käyttää ilmoittautumisessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailijan Emit-kortin numeroa ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjille ilmoitettua Emit-korttia, suoritus hylätään (SSL:n sääntö 11.518). Tarkista Emit-korttisi numero lähtölistasta tai netistä ennen kilpailua.

Kilpailukortin numeron vaihdosta kilpailujärjestäjä veloittaa 2€ maksun. Muutos on tehtävä kirjallisesti infopisteeseen ½h ennen kilpailijan lähtöaikaa. Emit-kortin numeroa ei voi muuttaa lähdössä.

Lainakortit (hinta 4€) voi noutaa info-pisteestä, jonne ne myös palautetaan kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta lainakortista peritään 60€ maksu.

Emit-tarkistuslipukkeen käyttö on pakollista. Kirjoita lipukkeeseen kilpailunumerosi. Lipukkeet saatavissa samasta pisteestä kuin kilpailunumerot.

GPS-laitteet

GPS-laitteita saa käyttää kilpailusuorituksen tallentamiseen, mutta niiden käyttö suunnistussuorituksen apuna on ehdottomasti kielletty. Reilua peliä rasteilla. Matkapuhelimen voi ottaa turvavälineeksi mukaan, mutta suljettuna suorituksen aikana.

Lähtö

Lähtöpiste sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä, matkaa hiekkatietä pitkin noin 200 m. Seuraa viitoitusta. Verryttely tapahtuu samalla tiealueella.

Toiminta lähdössä:

Lähdöt toteutetaan väliaikalähtöinä 4-6 hengen ryhmissä. Lähtöjärjestys toteutetaan järjestäjän toimesta kilpailullisin perustein. Ensimmäiset lähdöt klo 9:30. Lähtöväli 1 min.

3 min ennen lähtöä kilpailija kutsutaan emit-kortin nollaukseen.

2 min ennen lähtöä kilpailija siirtyy seuraavaan karsinaan, jossa nähtävillä kilpailualueen kartta.

1 min ennen lähtöä järjestäjä jakaa kilpailijalle kilpailunumeroa vastaavan kartan. Tarkista, että kartan numero ja kilpailunumerosi vastaavat toisiaan.

Kartan saa aukaista vasta lähtömerkin saatuaan. K-piste sijaitsee viitoituksen päässä, matkaa 80 m. Kaikkien kilpailijoiden tulee juosta K-pisteen kautta, suunnistusrata alkaa tästä lähtöpisteestä.

Lähdöstä myöhästyneet kilpailijat ilmoittautuvat lähdön valvojalle. Lähtö suljetaan 15 min viimeisen lähtöajan jälkeen.

Rastit

Rastit on merkitty maastoon oranssi-valkoisin rastilipuin. Mallirasti on infopisteen läheisyydessä. Mallirastin luona on nollaleimasin Emit-kortin toimivuuden tarkistamista varten.

Juoma- ja energiahuolto

Kilpailussa on yksi huoltopiste, jossa juomahuolto, kartanvaihto ja ensiapu. Kilpailijat käyvät n. 3 - 4,5 km välein huoltopisteessä. Huollossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa, rusinoita ja suolakurkkuja. Kukin kilpailija käy huoltopisteellä kolme kertaa. Kilpailijat voivat tuoda kilpailukeskuksen infopisteelle omat juomat ja eväät selvästi merkittyinä. Nämä kuljetaan keskusrasteille klo 9:30 ja klo 10:30. Kilpailukeskuksessa ei käydä suorituksen aikana.

Maalissa on vesipiste.

Kaikenlainen roskaaminen on ehdottamasti kielletty. Roskat on jätettävä huoltopisteen roska-astioihin tai kuljetettava mukanaan maaliin.

Maali

Kilpailijat saapuvat kaikki samaan maaliin, jonne johtaa viitoitus viimeiseltä rastilta. Kilpailussa käytetään maalileimausta. Maalileimauksen jälkeen siirrytään välittömästi suoraan leimantarkistukseen. Virheelliset ja puutteelliset leimaukset käsitellään heti tarkistuksen jälkeen.

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttua maaliin. Myös loukkaantumistapauksissa ilmoitus pitää ehdottomasti tehdä maaliin tai infoon.

Maali suljetaan klo 17:30, jolloin myös kilpailu päättyy. Tämän jälkeen maaliin saapuneet kilpailijat hylätään kilpailusuorituksen osalta. Kilpailuajan sulkeutumisen jälkeen maaliin saapuvien kilpailijoiden suoritukset käsitellään erikseen Kalevan Kierroksen hallituksen toimesta. Järjestäjien osalta ajanotto jatkuu tarvittaessa klo 18:30 asti.

Kilpailusuorituksen keskeyttäminen järjestäjän toimesta

Kilpailijan oman turvallisuuden takia, järjestäjä voi keskeyttää kilpailijan etenemisen huoltopisteellä. Perusteena voi olla terveydellinen seikka, olosuhteinen muutos tai jokin muu uhkaava tekijä. Tapaukset raportoidaan erikseen Kalevan Kierroksen hallitukselle sekä kilpailijalle. Näissä tapauksissa suunnistussuoritus hylätään. Lajipisteitä ei jaeta tässä tapauksessa.

Tulokset

Tulokset tulevat kilpailukeskuksen taululle kilpailun etenemisen mukaan. Lopputulokset järjestäjän nettisivuilta. Samoin alustavat kokonaistulokset.

Palkinnot

Palkinnot jaetaan sarjoittain heti tulosten selvitettyä noin tunnin sisällä. Palkittavien määrä sarjoittain on esille infopisteessä.

Pukeutuminen, peseytyminen ja WC-tilat

Naisten pukeutuminen telttatiloissa, peseytymistilat kilpailukeskuksen lennonjohtotornin tiloissa. Pesujärjestely voi aiheuttaa hieman jonotusta. Miesten pukeutuminen ja pesu kilpailukeskuksessa lähtöviitoituksen varrella. Miesten peseytyminen tapahtuu Venla-vaunussa. Seuraa viitoitusta. Kaikissa sisätiloissa suunnistusjalkineilla liikkuminen EHDOTTOMASTI KIELLETTY.

WC-tilat kilpailukeskuksessa ulkotiloissa.

Ensiapu

Huoltopisteellä on ensiapupiste. Kilpailukeskuksessa ensiapupiste sijaitsee maalin läheisyydessä. Hätätapauksissa soitto numeroon 112. Pelastussuunnitelma nähtävillä infopisteen ilmoitaustaululla.

Ravintola

Ravintola sijaitsee Kiikalan lentokeskuksen sisätiloissa. Ruokailun lisäksi kahvila. Kaikissa sisätiloissa suunnistusjalkineilla liikkuminen EHDOTTOMASTI KIELLETTY.

Kilpailun vastuuhenkilöt

Kilpailun johtaja: Petteri Lindblom (050 486 7761)
Ratamestari: Mauri Sinnelä
Tulospalvelu: Harri Sinnelä
Kartoitus: Jouko ja Rauno Visa
Tiedotus: Sanna Karjalainen (karjalainen.sanna@gmail.com)
Ratavalvoja:      Raimo Karvonen, KK team Someron Esa
Tuomarineuvoston     
puheenjohtaja:

Tervetuloa!
Suomusjärven Sisu

<< Takaisin kilpailun etusivulle