Suomusjärven Sisu

Ratamestarin terveiset

10.09.2013

Viime vuoden suunnistuksen jälkeen pidetyssä palaverissa päädyttiin uudistuksissa yhteen matkaan (15 km) siirtymisen lisäksi mm. kartanvaihtoon, jottei kaikkia maastossa olevia rasteja tiedä heti. Näillä mennään siis tänä vuonna. Valvoja ja kilpailunjohtaja ovat lausuntonsa antaneet, mutta haluaisin korostaa vielä muutamaa seikkaa.

Maasto on todella monipuolinen. Olette varmasti katsoneet kuvia sekä kartta-paloja: on tasaista, on suppaa, on varsinais-suomalaista mäkeä, ja satakuntalaista suota pienine mäkineen.

Kisa etenee näin: Lähdössä saatte kartan, jossa on alkumatkan rastit – hajonnasta riippuen 12-15 kpl. Noin puolivälissä sitä (3-4 km) kuljette juomapisteen kautta ns. "ylälenkille".

Ylälenkin kierrettyänne tulette taas juomapisteelle, luovutatte kartan ja otatte telineestä uuden kartan, jossa on loppumatkan rastit. Loppumatkan rastit on numeroitu ykkösestä alkaen ja niitä on 14-17 kpl. Tässä kohtaa olette suunnistaneet hajonnasta riippuen 6,1-7,7 km.

Kartanvaihdon jälkeen kierrätte toisen ylälenkin, jonka jälkeen tulette kolmannen ja viimeisen kerran juomapisteelle, josta kuljette K-pisteen kautta viimeiselle 3-3,5 kilometrille. Maalissa on edessä vielä maalileimaus.

Olkaa huolellisia leimauksessa joka rastilla! Erityisesti juomapisteen yhteydessä muistakaa leimata ensin, sitten vasta viitoitukselle ja juomaan.

Uskon että parhaat Teistä selviätte matkasta ajassa 1.40-1.45. Lisäksi Teille, joille suunnistus ei ehkä ole se vahvin laji Kierroksella, toivon myös onnistunutta suoritusta! Jokaisen keskyttämisen koen epäonnistumiseksi ratamestarin työssä - tehtävä kun oli: ”Kalevan Kierroksen suunnistusrata”.

Hyvää kisaa kaikille monipuolisessa maastossa!

Mauri Sinnelä
Ratamestari

Ratamestariryhmässäni mukana myös kartoittajat Jouko ja Rauno Visa.

<< Takaisin kilpailun etusivulle