Suomusjärven Sisu

Kalevan Kierros 2013 - Suunnistus

12.09.2013

Kysymykset ja vastaukset

Kysymykset voi osoittaa esimerkiksi osoitteeseen harri (a) sinnela.fi.

Kysymys 1:
Onko tuossa lähtöjärjestyksessä mitään logiikkaa?

Vastaus 1:
Kilpailunjohtaja vastaa:

Ensijaisesti on huomioitu miesten ja naisten kärki ja heidän lähtöpaikkansa mahdollistaen todellisen ja merkityksellisen kilpailun juoksemisen kokonaiskilpailua ajatellen. Sen jälkeen meille esitettyjen toiveiden pohjalta on pyritty sijoittamaan kilpailijat mahdollisimman tasaisesti lähtökaavioon. Toiveena on ollut myös lähettää vanhimmat sarjat etupainoitteisesti matkaa. Suurin osa kilpailijoista on arvottu lähtökaavioon, huomioiden tuo vanhimmat sarjat ensin. Isot sarjat, esim H40 levittyy koko lähtökaavioon. Matemaattista logiikkaa tuosta ei löydy, satunnaisgeneraattori kylläkin.

Alkuhajonta juostaan kovapohjaisella ja aluskasvillisuudeltaan niukassa maastossa, joissa urien syntyminen sekä hyöty on lähes olematon. Tällä alueella edetään nopeimmillaan <4min/km ja huolellista työtä tehden >15min/km vauhdilla. Karkeasti ajatellen huoltopisteen etäisyys hajonnoista riippuen saattaa olla 3-4km lähdöstä, tarkoittaa näillä nopeuseroilla että nopeimmat juoksevat hajonnan 12-16 minuuttiin ja huolellisesti juoksevat 35-50 minuuttiin. Ero tulee näin suoritusaikaan tässä vaiheessa ääripäät huomioiden 23-38 minuuttia. Tässä välissä on lähtenyt noin 90-140 kilpailijaan ja mahdollisesti varvausta ennen huoltopistettä on tapahtunut 45-70 kilpailijan toimesta. Lisäksi nuorempien sarjojen kilpailijat tulevat takaa sekoittamaan tilannetta. Kilpailumaastoa ajatellen urien todellinen hyöty tulee vasta myöhemmässä vaiheessa takalenkeillä ja sekin eri hajonnoilla juokseville melko tasaisesti.

Säätilanne näyttää hyvältä, kukot laulaa 06:51, ensimmäisten lähtöjen aikaan klo 9:30 lämpömittari näyttänee +13C (suht.kosteus 98%) ja iltapäivällä klo 15:00 jopa +20C (suht.kosteus56%). Lumitilanne maastossa 0 cm. Shortsit mukaan.
Petteri Lindblom

Kysymys 2:
Kiertäjänumeroni ei näy lähtölistassa. Miksi?

Vastaus 2:
Kiertäjänumeroa ei ole kirjattu lähtölistoihin, mutta ne ovat tulleet kyllä perille. Käytettävä tulospalveluohjelma ei tue kuin suunnistuslisenssien ja emit-koodien tallennusta.
Harri Sinnelä / Tulospalvelu

Kysymys 3:
En ilmoittanut emit-numeroa. Mitä teen?

Vastaus 3: Sinulle on varattu lainakortti, jonka voit lunastaa infosta. Kortin saatuasi tarkista vielä lähtölistasta, että numero täsmää. Muutoksista voit myös ilmoittaa ennen kilpailua osoitteeseen harri (a) sinnela.fi
Harri Sinnelä / Tulospalvelu

Kysymys 4:
Pitääkö varvausrastilla leimata?

Vastaus: Kaikkiin karttaan merkityillä rasteilla tulee leimata karttaan merkityssä järjestyksessä. Mikäli samalla rastilla käydään usein, leimata pitää joka kerralla. Myös maalissa tulee suorittaa maalileimaus maalileimalla.
Harri Sinnelä / Tulospalvelu