Suomusjärven Sisu

Suomen Mestaruudet 2005

11.10.2005
24.9. SM-yö, Navi

Suomen Mestari Pimeään ja syksyiseen metsään SM-mitaleja metsästämään lähti viisi sisulaista. Tulos oli mitä parhain Tiina Kerkolan ottaessa kultaa D35-sarjassa. Edellisestä sisulaisesta SM-kullasta ehti vierähtää aikaa kaksi vuotta.

Omien sanojensa mukaan surkeasti menneiden pikamatkan kilpailujen jälkeen Tiina kokosi itsensä loistavasti kasaan yökisaa varten. Ilman suurempia virheitä edennyt 5,5 kilometrin rata toi Tiinalle hänen ensimmäisen SM-mitalinsa, joka oli sitten heti kirkkain mahdollinen. Eroa kakkoseen kertyi puolisentoista minuuttia. Suuret onnittelut Tiinalle!

Muillakin sisulaisilla juoksu ja suunnistus sujui. H35-sarjassa viime viikolla pikamatkalla kunnostautunut Kerkolan suunnistusperheen isäntä Miksu juoksi myös nyt hyvin. Tuloksena tällä kertaa 13. sija. Pari pykälää paremmaksi laittoi Raimo Karvonen, joka oli H60-sarjassa 11. Tasaisessa sarjassa kuudennelle sijalle, eli palkinnoille, jäi matkaa vain kaksi minuuttia. Tasainen oli myös D18-sarja, jossa Elina Laakso oli 22. H55-sarjassa Pentti Ahola oli 57.

Tulokset


18.9. SM-viestit, R1 Tammisaaressa, R2 Kaustisella

Kaustisella järjestettiin R2:n viestit. H50-sarjassa käytiin tiukka taistelu sijoituksista. Tiukassa taistossa Sisun joukkue (Lasse Kallio, Reino Sinnelä, Lasse Laaksonen) sijoittui seitsemänneksi. Palkintosijoihin jäi matkaa seitsemän sekuntia, eivätkä mitalitkaan jääneet kuin puolentoista minuutin päähän. H55-sarjassa Jouko Visa ja Lasse Kataja toivat Sisun viimeiseen vaihtoon kolmantena, mutta kun seuraavalle osuudelle ei enää ollut viestinviejää mukana, loppui joukkueen matka tähän. H60-sarjassa Rauno Visa, Aare Virta ja Raimo Karvonen löytyvät sijalta 16.

Naisten puolella Raili Laaksonen, Seija Määttänen ja Tuula Tulokas olivat kahdeksansia D55-sarjassa. Tammisaaressa järjestetyssä R1:n kisoissa puolestaan Riikka Laakso, Paula Jääskeläinen ja Elina Laakso olivat D20-sarjassa lopulta neljänsiätoista.

R1:n tulokset
R2:n tulokset


17.9. SM-pika R2, Alajärven Ankkurit

Ryhmä 2:n pikamatkan SM-kisoissa karsinnan kautta loppukilpailuun selvisivät Mika Kerkola H35-sarjassa ja Jouko Visa H55-sarjassa. Naisilla ei karsintaa ollut. Ainakin B-finaaleissa osa tuloksista meni uusiksi.

Finaaleissa Miksulla oli kova kiire metsästä pois. Tuloksena tästä loistava 8. sija. Viimeisen palkintosijoituksen vei Parttimaan Timo alle puolen minuutin erolla Miksuun. Onnittelut Miksulle! Jouko puolestaan sijoittui finaalissa sijalle 32, joka on myös hieno suoritus.

Naisten puolella parhaasta menestyksestä vastasi jällen Seija Määttänen D65-sarjassa. Myös tällä kertaa tuloksena oli palkintosijoitus eli tarkemmin sanottuna 6. tila. Pronssi jäi puolentoista minuutin päähän. Onnittelut Seijalle! Muiden Sisun naisten sijoitukset olivat seuraavat: Tiina Kerkola 18. (D35), Pirjo Karvonen 29. (D50), Raili Laaksonen 17. (D55) sekä Tuula Tulokas 19. (D60).

Viime vuoden pikamatkan hopeamitalisti Raimo Karvonen joutui tällä kertaa tyytymään B-finaaliin, jossa kuitenkin vauhti oli jälleen kohdallaan Raimon sijoittuessa toiseksi. Kaksi minuttia Raimosta jäi Rauno Visa, joka sijoittui sijalle 12. H55-sarjan B-finaalissa kuskina toimiva Lasse Kataja oli myös hienosti viides. H50B-sarjassa Lasse Kallio puolestaan oli 17.


17.9. SM-pika R1, Pihkaniskat

Ryhmä 1:n pikamatkan SM-kisoissa sisulaisista finaaliin selvisi Elina Laakso D18-sarjassa. Finaalissa Elina sijoittui sijalle 26. Vähintäänkin tiukassa miesten pääsarjan B-finaalissa Petri Riikonen oli 38. Ero kärkeen oli 4:50, mistä voi päätellä jotain kilpailun tasaisuudesta. Samassa sarjassa Tero Lehtonen 86. yhdeksän minuuttia kärjelle jääneenä.

Tulokset


4.9. SM-normaalimatka R2, Lapuan Virkikä

Ikämiessarjojen mestaruudet ratkotiin Karstulassa Lapuan Virkiän järjestäminä. Sisulaisia kisoihin lähti 9 kappaletta. Miehillä oli lauantaina karsinta, josta finaaliin selvisivät Mika Kerkola, Lasse Kallio sekä Raimo Karvonen. Naisista sunnuntain finaaliin osallistuivat Pirjo Karvonen, Tuula Tulokas, Seija Määttänen sekä Tiina Kerkola.

Parhaasta suorituksesta vastasi jälleen Raimo Karvonen H60-sarjassa. Kovatasoisessa kilpailussa Raimo taisteli itsensä pronssille jääden vain 13 sekuntia hopeasta. Onnittelut! H35-sarjassa Mika Kerkola oli 31. ja H50-sarjassa Lasse Kallio 49.

Finaalissa myös naiset pärjäsivät hienosti. D65-sarjassa Seija oli jälleen kärkipäässä. Tällä kertaa vauhti riitti neljänteen sijaan. Mitalista Seija jäi vain pari minuuttia. Lähelle palkintosijoja pääsi myös Tuula, joka sijoittui D60-sarjassa yhdeksänneksi alle kaksi minuuttia plakettisijoista. D35-sarjassa Tiina oli yhdestoista. Eroa plakettisijoihin jäi reilut nelisen minuuttia. Pirjo oli D50-sarjassa 35.

Järjestäjien sivut
Tulokset


4.9. SM-normaalimatka R1, Jämsän Retki-Veikot

Ryhmä 1:n SM-kilpailuihin osallistuivat Riikka ja Elina Laakso sekä Kaisa Jääskeläinen. Vaativassa maastossa kilometriajat eivät kovin koviksi kohonneet missään sarjassa. Parhaiten sisulaisista menestyi Elina D17-sarjassa. Elina sijoittui lopulta hienosti sijalla 15 reilut kolme ja puoli minuuttia plaketti-sijoista jääneenä. Riikka sijoittui Paula Iso-Markun voittamassa D20-sarjassa sijalle 29. Kaisa puolestaan oli 23. D18-sarjassa.

Sisun kasvateista Janne Nurminen sijoittui pronssille H17-sarjassa. H21-sarjassa Sami Hämälistö oli 13.

Finaalin tulokset


14.5. SM-pitkä, Oriveden Ponnistus Tiina

Kesäsuunnistuksen ensimmäisiin SM-kilpailuihin matkasi kahdeksan sisulaista.

Parhaasta suorituksesta vastasi Tiina Kerkola, joka sijoittui sarjassa D35 upeasti neljänneksi. Eroa mitaleille muodostui lopulta 9 kilometrin matkalla kolme ja puoli minuuttia. Samalla Tiina paransi viimevuotista sijoitustaan, joka oli viides.

Seuraavaksi parhaat sijoitukset kirjattiin Raimo Karvosen ja Tuula Tulokkaan nimiin. Molemmat olivat sarjoissaan mukavasti 18. Nuoremmissa Elina Laakso sijoittui sijalle 27 D18-sarjassa.

Kisasivut
Tulokset


20.2. SM-hiihtosuunnistus, viesti, SK Vuoksi

Sisua SM-viesteissä edusti H55-sarjan joukkue. Miehet hiihtivät järjestyksessä Jouko Visa, Matti Mäkirinne ja Lasse Kataja. Tuloksena oli lopulta 12. sija.


19.2. SM-hiihtosuunnistus, normaalimatkat, SK Vuoksi

Normaalimatkojen osalta hiihtosuunnistuksen SM-mitaleista taisteltiin kaksi viikkoa AM-kisojen jälkeen. H55-sarjassa AM-kultaa vienyt Lasse Kataja sijoittui myös nyt hienosti ollen lopputuloksissa 11. vain reilut kolme ja puoli minuuttia mitaleista jääneenä.