Suomusjärven Sisu

43-Kavlen 2009

Koska joukkueemme H60-sarjassa Ruotsin 43-Kavlenissa sijoittui sijalle 2, ja tämä "yllätyksellinen" saavutus on arvostettu vuoden sisulaiseksi joukkueeksi 2009, niin muutama sana viestin kulusta.

H60-sarjan viestiin starttasi 54 joukkuetta. Sisun aloittajaksi ykkösjoukkueeseen oli nimetty Risto Suominen, uusi kaverimme Nokian kaupunkista. Risto on opittu tuntemaan luotettavana aloittajana. Kakkosen aloittaja oli myös vähintään yhtä luotettava Jouko Visa, joka on avannut viestin Ruotsissa todella monta kertaa. Pojat hoitivat aloituksen aivan niin kuin toivottiinkin; Jouko sijalla 14 ja Risto S sijalla 19.

Kun toista osuutta oli juostu puolet, kenttäkuulutus alkoi kertoa kuinka ykkösen Esko Salminen oli nousussa. Samoin Sauli Hyytiäinen kakkosessa oli noussut kymppisakkiin. Vaihtoon pojat juoksivat vauhdikkaasti Esko sijalla 2 ja Sauli sijalla 7.

Kolmas osuus oli "putki". Ykköseen tätä osuutta oli nimetty hoitamaan nousukuntoinen Lasse Kataja ja kakkoseen joukkueemme vanhin mutta kokenut Rauno Visa. Kun ensimmäinen tieto maastosta tuli, Kaataja oli karannut minuutin muilta. Tässä kohtaa sanon, että jännitti. Kakkosjoukkueessa Rauno hoiti osuuttaan myös hyvin ja kulki 8 joukossa ja jännitykseni kasvoi - "mehän ollaan molemmat joukkueet kärkikahinoissa". Kun maastosta tuli toinen tieto, Kaataja kulki kovaa 2 min seuraavaan. Mutta kun porukka lähestyi vaihtoa, Kaatajaa alettiin kaivata jo kenttäkuulutuksessakin, ja minut tietysti valtasi ajatus "siinäkö se oli". Toisaalta ajattelin, että Rauno kulkee tasaisesti ja on noin 3 min kärjestä. "Tässä pitää itsekin onnistua, ei siis virheitä" ajattelin. Kaataja tuli kuin tulikin kärjessä, mutta saatettiin telttaan. Taas pelästyin, että puuttuuko leimoja, kun kisakaveritkin vielä sanoivat "toi ei ole hyvä merkki". No, tilanne rauhottui, kun Kaataja alkoi antaa haastattelua iloksemme, ja samalla myös Rauno tuli vaihtoon sijalla 7.

Kokosin ajatukseni omaan tekemiseen ja päässä takoi ajatus "ei virheitä, ei virheitä". Matka taittui ja alkoi näkyä miehiä, jotka mielestäni olivat lähteneet mua ennen matkaan, joitakin jopa neuvoin! Ei muuta kuin tarkkana vaan ja kun lähestyttiin kisakeskusta toiseksi viimeisellä rastilla, kuulin kuinka Raimo Karvonen toi Sisun ykkösjoukkueen edelleen kärjessä vaihtoon! Iloitsin siitä ja olin hiukan onnekas myös itse rastin löytämisessä, ja laskeuduin vauhdilla viimeiselle. Hiukan pitkäksi meni, mutta kun juoksin viitoitusta, kannustus oli kova ja olin nostanut joukkueeni sijalle 3. Olin onnellinen, kun varamiehenä olin noussut joukkueeseen ja useasti olen sanonut "harvemmin varamies epäonnistuu". Onneksi tämä sanontani sopi nyt itseeni…

Ankkuriosuudelle Sisun ykkösessä lähti kaikkein kokenein ja menestynein sisulainen Risto Nuuros. Risto itse sanoi viikolla, että kyllä joku muukin voi ankkurina juosta. Ellei, niin kyllä hän sitten. Valinta oli kiistaton! Kakkosessa Lasse Laaksonen, joka edellisenä vuonna oli tosi allapäin ja pahoillaan, kun yhden rastin leima puuttui viestin aloituksessa vaikka rastilla kävi, mistä aiheutui joukkueelle hylkäys. Nyt oli uusi kisa ja Lasse iskussa. Ensimmäiset tiedot maastosta kertoivat, että Maarian Mahti kulkee niin kuin pelättiin, eli kärjessä. Mahti oli onnistunut taktiikassaan, eli alkuun 3 reilusti yli 65v miestä, mikä takasi ankkuriksi 44-vuotiaan ja joukkue-iän tasan 300 vuodeksi. Risto N kulki kakkosena. Sisulla kaksi porukkaa palkintotaistelussa, ja viimeinen kuulutus ennen maalia kertoi Sisu II nousseen toiseksi, ja Risto kulki sijalla 5. Kaikki ymmärsimme tässä kohtaa, että Ristolla oli ollut varmaan ongelmia (niin kuin olikin). Maalisuoralle Lasse juoksi kakkosena, mutta kaatui. Taas pelästyin, mutta Lasse nousi nopeasti ja kukisti vielä "mailerin kirillä" Angelniemen ja LHR:n yhdistelmäjoukkueen. Risto juoksi maaliin sijalla 5.

Tunnelma oli hieno, jopa uskomaton. Kaksi kertaa olen iloinnut, kun Sisu on juossut voittoon HD60-sarjassa ja samoin useasti ollut mitaleilla H55-sarjassa. Lisäksi plaketitkin 10-osuuksisessa H43-sarjassa olivat aikoinaan kovia saavutuksia. Nyt olin itsekin palkintopallilla ensimmäistä kertaa -43 viestissä. Numeroyhdistelmä 43 osoittautui onnennumerokseni vuonna 2009, sillä Jukola oli minulle myös 43. osallistumiskerta. Kiitos hienot joukkuetoverit. Kiitos yhteinen seuramme Sisu.

Joukkueen puolesta,
Mauri

<< Takaisin Menneitä-sivulle