Suomusjärven Sisu

Jalkapallokausi 2015

Tervehdys jalkapalloa seuraava väki. Oman kylän/kylien (Suomusjärvi ja Kiikala) poikien tai tyttöjen harrastuksien seuraaminen on aina mielenkiintoista. Tässä katsaus Sisun jalkapalloilevaan porukkaan.

Talven aikana Suomusjärven koulun sali on tullut pelaajille hyvin tutuksi jo monena vuotena. Futsal-harjoitukset kehittävät taitoa, nopeutta, näppäryyttä ja nopeaa reagointia pienessä tilassa. Oiva pelimuoto siis tukemaan ”oikeaa” jalkapalloa. Harjoituksissa touhuttiin tosissaan, mutta kuitenkin hymyssä suin. Paljon näkyi punaisia poskia sekä hikisiä lapsia. Talven aikana harjoittelimme, kahdessa eri ryhmässä (pienet ja isot), kerran viikossa. Osallistuimme myös seudullisiin futsal-turnauksiin Salossa, Perniössä sekä Halikossa.

Ulkokentille siirryimme huhtikuussa koulun hiekkakentän sulattua jäästä. Tästä muutaman viikon päästä siirryimme harjoittelemaan luonnonnurmelle. Kesän varsinainen kokokohta on aina jo perinteinen Prisma-liiga Salossa. Tänä vuonna saimme neljä eri joukkuetta kasaan! Mikroihin 08-syntyneiden sarjaan ilmoitimme kaksi eri joukkuetta. Kaiken kaikkiaan saman ikäisiä pelureita tässä ryhmässä on peräti 15! Valmentajina Tommi, Tommi, Pepe ja Pepen poika Juho. Isommista saimme myös kaksi joukkuetta, yhden mini- ja nappulasarjaan. Pelaajia näissä ikäryhmässä, 2004-2007- syntyneissä, on parisen kymmentä. Valmentajina Tomi ja Jyrki.

Tänä kesänä saimme uudet peliasut, joiden kanssa oli erittäin hieno pelata. Sain jopa palautetta asuista, että ne ovat liigan hienoimmat! Syksyn aikana saamme myös uudet collegeasut. Joten iso kiitos sponsoreille, jotka ovat mahdollistaneet tämän.

Harjoituksia pidettiin kentällä kerran viikossa. Prisma-liigan pelikierroksia oli 16, toukokuulta aina syyskuulle. Keväällä ja syksyllä oli yksi ulkopaikkakuntakierros, joka pelattiin Suomusjärven yleisurheilukentällä. Nämä kierrokset ovat aina hienoja tapahtumia. Kaikki joukkueet pärjäsivät hienosti Prisma-liigassa. Nähtiin paljon hienoja maaleja, upeita syöttöjä sekä mahtavia torjuntoja. Lapset olivat aina innostuneita ja usein kuului lasten suusta ”Onko vielä toinen peli?”. Vaikkei ottelujen tuloksia mihinkään merkitä, niin jokainen joukkue voitti enemmän otteluita kuin hävisi. Toisin sanoen pärjättiin aivan loistavasti.

Prisma-liigan päättäjäiset toivat jälleen kerran iloisen yllätyksen, toisin sanoen kolmannen kerran peräkkäin. Nappulajoukkue sai FairPlay-palkinnon. Merkittävän tästä palkinnosta tekee sen, että muut joukkueet ovat saaneet äänestää palkinnon saajaa. Tämä on hieno tunnustus hyvästä hengestä ja reilusta pelaamisesta. Hyvä Nappulat!

”Viralliset” päättäjäiset pidettiin Sisumajalla. Tilaisuudessa jaettiin mitalit ja kunniakirjat. Virallisen osuuden jälkeen syötiin ja herkuteltiin, joku kävi jopa saunassa ja uimassa.

Kokonaisuudessa kaudesta jäi mukavat muistot. Toivottavasti moni jatkaa harrastuksen parissa ja toivottavasti saamme myös uusia harrastajia. Uudet haasteet jo odottavat oven takana, mutta nyt on aika hieman ladata akkuja. Kiitos kaikille mukana olleille vanhemmille, valmentajille ja tukijoille.

Syysterveisin,
Tommi Leppähaara
Tommi Selenius
Pepe Nyberg
Tomi Karttila
Jyrki Rinta-Paavola

Jalkapallokausi 2015