Suomusjärven Sisu

Suunnistusjaoston kuulumisia 1/2009

05.01.2009 13:16 - Harri

Suunnistusjaosto kokoontui pakkaspäivänä 4.1.2009 vuoden ensimmäiseen kokoukseensa. Kokouksessa päätettiin muiden asioiden ohessa aloittaa uuden "Suunnistusjaoston kuulumisia" -palstan/juttusarjan kirjoittaminen Sisun sivuille. Tämän palstan tavoitteena on kaikessa yksinkertaisuudessaan kertoa, mitä kokouksissa on käsitelty, päätetty tai mitä tapahtumia esimerkiksi on tulossa.

Sen pidemmittä johdannoitta itse asiaan. Kokouksessa käsiteltiin mm. ilmoittautumiskäytäntöjä, osanottomaksuja, Ykkössuuntia ja tulevia tapahtumia. Ilmoittautumisten ja osanottomaksujen suhteen jatketaan viime vuosilta tutuilla käytännöillä, eli ilmoittautumisista vastaa edelleen pääasiassa Arto ja seura maksaa pääosin osanottomaksut. Tarkemmat ohjeet päivitetään ilmoittautumisohjeisiin myöhemmin.

Ykkössuuntien osalta kokouksessa todettiin sama havainto mistä Arto jo tiedostuslehtisessä kirjoittikin, eli viime vuonna järjestelyjen päävastuu kasaantui lopulta pienen joukon harteille. Tähän pyritään tänä vuonna hakemaan muutosta. Kalenterin valmistumisen jälkeen saavat kaikki tuttuun tapaan esittää toivomuksia haluamistaan tapahtumapäivistä, jolloin voisi itse tapahtuman järjestää. Tämän jälkeen vapaiksi jääneisiin tapahtumiin nimetään järjestäjät lopuista Sisun aktiivisesta suunnistajista. Perusolettamus tässä on se, että kaikki suunnistajat, joiden osanottomaksuja Sisu maksaa, osallistuvat myös Ykkössuuntien järjestelyihin. Tällä tavalla kaikki pääsevät paitsi osallistumaan varainhankintaan, myös osallistumaan yhteen Sisun näkyvimmistä toiminnoista.

Alkaneen vuoden aikana Sisu järjestää Ykkössuuntien lisäksi myös Salon Seudun rastiviestin kesäkuun alussa ja aluemestaruuksien pitkän matkan ja viestisuunnistuksen kilpailut 15.-16. elokuuta. Aluemestaruudet tullaan kilpailemaan saman viikonlopun aikana, tukeutuen samaan kilpailukeskukseen ja maastoon. Näiden kilpailujen osalta suunnittelu käynnistyy nyt tammikuun aikana ja kaikki voivat jo itsekin merkitä ajankohdat kalentereihinsa sekä ilmoitella mahdollisista halukkuuksistaan ja toiveistaan talkootehtävien osalta.

Lisäksi kokouksesa käsiteltiin mm. harjoitusten järjestämistä ja varusteasioita, näiden asioiden kohdalta päätöksiä ei vielä tehty, vaan asioita pohditaan pienemmissä ryhmissä ja seuraavassa kokouksessa ollaan viisaampia.

Jaoston seuraava kokous pidetään 1.2.2009, jonka jälkeen tiedämme taas enemmän kaikista edellämainituista asioista. Mikäli ideoita tai palautetta tulee mieleen, niin sen voi kohdistaa vaikka minulle.

Terveisin, Harri.