Suomusjärven Sisu

Suunnistusjaoston kuulumisia 2/2009

05.02.2009 12:44 - Harri

Suunnistusjaosto kokoontui vuoden toiseen kokoukseensa 1.2. Suomusjärven paloasemalle. Kokouksessa keskusteltiin pitkälle samoista asioista kuin edellisessä kokouksessa, eli listalla olivat mm. viestien ilmoittautumiset, Ykkössuunnat, vuoden 2009 tapahtumat ja kevään tiedotuslehti sekä kauden avaus.

Viestien ilmoittautumiskäytännöiksi vahvistettiin edellisvuosien malli, joskin D21 sarjan vastuuhenkilöksi vaihtuu SannaK. Mikäli joku viime vuoden vastuuhenkilöistä ei halua tehtävässä jatkaa, laittakaa siitä viestiä minulle. Suurviestien osalta käytöntö pidetään myös entisellään, ja joukkueiden kasaajat valitaan tapauskohtaisesti

Ykkössuuntien suhteen on viime vuoden malliin tulossa joitakin muutoksia. Kuten jo edellisessä "Suunnistusjaoston kuulumisia" -viestissä kerroin, tänä vuonna tullaan kiinnittämään huomiota järjestelyvastuiden tasaisempaan jakautumiseen. Ratamestaritehtävien jakaminen tulee tapahtumaan tänä vuonna siten, että heti kun alustava kalenteri julkaistaan tällä sivulla lähiaikoina, voi vapaaehtoiseksi ratamestariksi ilmoittautua helmikuun loppuun. Tämän jälkeen vapaaksi jääneet tapahtumat jaetaan loppujen aktiivisten suunnistajien kesken. Kannattaa muistaa, että ratamestarina toimiminen on mitä erinomaisinta harjoittelua myös oman suunnistusajattelun kannalta.

Toinen keino työmäärän laajempaan jakamiseen on, että ennen kauden alkua tullaan kouluttamaan lisää sellaisia henkilöitä, jotka pystyvät hoitamaan Ykkössuuntien tulospalvelutehtäviä. Homma ei sinänsä ole vaikea, tai edes haastava, opeteltava. Kun tekijöitä on runsaasti, ei yhdelle tekijälle jää niin suurta tehtävää.

Kolmaskin uudistus on vireillä. Kuten monet varmasti ovat huomanneet, monilla muilla alueen rasteista on käytössä kausikortti/sarjalippu, joiden avulla palkitaan aktiiviset kävijät edullisimmin hinnoin. Lopullisia päätöksiä ei ole tehty, mutta jotain tämän suuntaista on mahdollisesti odotettavissa myös Ykkössuunnille. Tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin.

Vuoden 2009 kilpailujen (Am-pitkä, Am-viesti ja Salon seudun rastiviesti) järjestelyihin luotiin myös lyhyt katsaus ja todettiin kaiken olevan kunnossa. Vuoden 2008 päätapahtumaan, SM-erikoispitkään, oli myös saatu palautetta SSL:n valvojalta ja tämä palaute oli sisällöltään hyvää/kiitettävää. Tästä siis vielä kerran suunnistusjaoston esittämänä kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille, te tämän mahdollistitte!

Viime vuonna väliin jäänyt kevään tiedotuslehti tullaan tänä vuonna jälleen julkaisemaan. Päätoimittajana toimii Sanna Karjalainen ja juttuideoita ym. voi hänelle toimittaa.

Keväällä tultaneen järjestämään myös kauden avaus. Todennäköisin ajankohta on huhtikuun alussa. Lisätietoa tästäkin julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Kokousessa käsiteltiin muutenkin seuran sisäisten harjoitusten järjestämistä. Vaikka tämä pohdinta jatkuu myös jaoston sisällä, haastan tässä myös kaikki muut ottamaan asiaan kantaa tai tekemään omia ehdotuksiaan siitä, millaisiin harjoituksiin haluaisitte itse ottaa osaa tai millaisia voisitte itse järjestää.

Seuraava jaoston kokous pidetään maaliskuun alussa. Mahdollisia ideoita ja aiheita esityslistalle otetaan vastaan.

--
Harri

>> Aiemmat suunnistusjaoston tiedotteet