Suomusjärven Sisu

Suunnistuksen uusi ilmoittautumisjärjestelmä

04.12.2011 20:15 - Arto

Suunnistuksen ilmoittautumiskäytäntöihin tulee alkavan hiihtosuunnistuskauden myötä merkittävä muutos. Suunnistusliiton uusi ilmoittautumisjärjestelmä, IRMA, on tarkoitettu tulevaisuudessa kaikkien ilmoittautumisten hoitoon, minkä myötä myös Sisun oma Netti-ilmo jäänee pois käytöstä. Tähän uutiseen on yritetty koota perustiedot IRMA:sta niille, jotka eivät ole vielä siihen tutustuneet.

Mikä?


IRMA on tietojärjestelmä, joka kokoaa yhteen kilpailukalenterin, tulokset, rankin, ilmoittautumiset, osanottomaksujen suorituksen sekä henkilötietojen ylläpidon. IRMA:n kautta voi siis muun muassa päivittää omat yhteystietonsa Suunnistusliitolle, vaihtaa emit-numeronsa, ilmoittautua kisoihin, ilmoittaa halukkuutensa viesteihin, ja tarkastella kilpailujen ilmoittautumistilanteen kehittymistä. Seurat voivat luoda myös omia sisäisiä tapahtumiaan IRMA:n kautta samaan tapaan kuin nykyään Sisun Netti-ilmoakin on käytetty esim. varustetilausten tekoon.

Mikä muuttuu?


Netti-ilmon sijaan ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti IRMA:n kautta. Ilmoittautumiset siirtyvät IRMA:sta automaattisesti järjestäjille määräpäivän yhteydessä, joten Arto (tai kukaan muukaan Sisusta) ei toimi välikätenä. Arto (tai muu nimetty henkilö) toki ottaa vastaan ilmoittautumisia puhelimitse / tekstiviestitse, jotta ilmoittautua voi myös muuten kuin Internetin kautta.

Nyt voi siis ilmoittautua aina viralliseen määräaikaan asti eikä edeltävään päivään mennessä kuten Netti-ilmossa. Osanottomaksujen automaattisen määräytymisen myötä tämä määräpäivä ei jousta.

Sisun vuoden 2012 ilmoittautumiskäytäntöjä ei ole vielä päätetty, joten osanottomaksujen maksupolitiikasta ei ole vielä päätöksiä. Käytäntö kuitenkin tullee olemaan se, että jatkossa maksut, joita seura ei maksa (esim. aikuisten rastiviikot tämän vuoden mallissa), pitää kunkin ilmoittautujan maksaa suoraan itse verkkopankin kautta. Tämän osalta ohjeistamme tarkemmin, kun seuran oma ilmoittautumiskäytäntö on päätetty.

Miten tästä eteenpäin?


Vaikka seuran ilmoittautumiskäytäntö on vielä päättämättä, ja IRMA:ssa järjestäjät ovat avanneet toistaiseksi vasta muutaman kilpailun ilmoittautumisen, kannattaa aloittaa tutustuminen IRMA:an viimeistään nyt. Ohessa pari linkkiä Suunnistusliiton ohjeisiin:
- IRMA:n aloitusohjeita
- IRMA-tietojärjestelmä 11/2011 ->

IRMA:ssa kannattaa ensiksi käydä tarkistamassa omat henkilötietonsa ja korjata ne tarvittaessa. Lisäksi esimerkiksi Venlojen tai Jukolan viestiin voi jo käydä ilmoittamassa halukkuutensa valitsemalla kalenterista kyseisen viestin ja sitten valitsemalla avautuvalta sivulta "Ilmoita viestihalukkuus". IRMA:ssa on tällä hetkellä luotuna Sisulle ilmoittautumisryhmät "Aikuiset" ja "Nuoret", joille on määritetty osanottomaksukäytännöt kuluvan vuoden mallin mukaisesti. Sisun pääkäyttäjät ovat tällä hetkellä Arto, Harri ja Sanna K.

Uusi järjestelmä on aluksi varmasti hieman vieras, joten kysykää rohkeasti apua Artolta tai muilta käyttäjiltä. Jonkinlaisia esittelyjä voidaan järjestää esim. seuran muiden tapahtumien yhteydessä. Suunnistusliiton omia ohjeita voidaan täydentää Sisun sivuilla sen mukaan, mitkä toiminnot tarvitsevat mielestänne paremman ohjeistuksen. Lisäksi ohjeistamme seuran sisäisten käytäntöjen vaikutuksista (mm. lainakorttien käyttö, osanottomaksut, uusien suunnistajien lisääminen jne.) sitä mukaan, kun ne selviävät.