Suomusjärven Sisu

IRMA:n aloitusohjeita

30.03.2012 18:16 - Arto

Sisäänkirjautuminen


Sisäänkirjautuminen tapahtuu osoitteessa https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/main#, johon on linkki myös Sisun kotisivujen vasemmassa valikossa kohdassa "Suunnistajille".

Käyttäjätunnuksena toimii oma lisenssinumerosi. Salasana on henkilötunnuksesi loppuosan 4 viimeistä merkkiä. Syötettyäsi molemmat, kirjaudu sisään painamalla "Kirjaudu IRMAan" -painiketta. Niillä, joiden henkilötunnuksen loppuosa ei ole liiton tiedossa, salasana on syntymäaika muodossa ppkkvv (eli esimerkiksi 150184, jos on syntynyt 15. tammikuuta 1984). Jos kumpikaan näistä ei toimi, ota yhteyttä Artoon salasanan asettamiseksi.

Oman lisenssinumeron voit tarkistaa "Tarkista lisenssinumero" -linkistä. Jos sinulla ei ole ennen ollut suunnistuslisenssiä, voit ottaa yhteyttä Artoon tai luoda uuden käyttäjän valitsemalla "Rekisteröidy". Älä rekisteröidy, jos et ole varma, ettei sinulla jo ole lisenssinumeroa.

Omien tietojen tarkistus ja salasanan vaihto


Sisäänkirjautumisen jälkeen kannattaa tarkistaa järjestelmässä olevat omat tiedot sekä vaihtaa salasana valitsemalla vasemmasta valikosta "Omat tiedot". Avautuvalta sivulta näet tietosi, joita voit muokata painamalla "Muokkaa käyttäjää" -painiketta. Tarkista etenkin yhteystietosi ja emit-numerosi. Jos teet muutoksia, paina lopuksi "Tallenna". Salasanan voit vaihtaa samassa näkymässä painamalla "Vaihda salasana" -painiketta.

Huomaa, että IRMA:n sivuilla on aina "Palaa" -painike, jonka avulla pääset edelliselle sivulle. Selaimen oma "Edellinen"-painike ei näytä toimivan vastaavalla tavalla.

Lisenssin lunastus


Lisenssiä vaativien kilpailujen tapauksessa ilmoittautua ei voi ennen kuin lisenssi on lunastettu. 20-vuotiaiden ja nuorempien lisenssin maksaa seura, joten nuorten on syytä ilmoittaa Artolle ajoissa, jos aikoo kilpailla tänä vuonna.

21-vuotiaat ja vanhemmat lunastavat itse lisenssinsä. Tämä tapahtuu valitsemalla vasemmalla olevasta valikosta "Lunasta lisenssejä". Avautuvalla sivulla pitäisi näkyä sisäänkirjautuneen käyttäjän tiedot valmiina. Muita käyttäjiä voit valita painamalla "Lisää"-painiketta, joka avaa ponnahdusikkunan, jossa voit hakea suunnistajia, joiden lisenssit haluat lunastaa. Haku tapahtuu täyttämällä jonkin hakukriteereistä ja painamalla "Hae". Löytyneet suunnistajat listataan oikealla olevaan taulukkoon. Taulukosta pitää valita haluttu henkilö, jonka jälkeen voit hyväksyä valinnan painamalla "Valitse" (useamman henkilön voi valita pitämällä Ctrl-näppäintä pohjassa samalla kun klikkaa henkilöitä).

Kun olet valinnut henkilöt, joiden lisenssin haluat lunastaa kerralla, tulee kullekin henkilölle valita oikea lisenssi "Lisenssin lunastaminen" -sivulla. Tämä tapahtuu valitsemalla "Kauden lisenssi" -sarakkeen pudotusvalikosta kullekin oikea lisenssi. Tämän jälkeen paina "Lunasta lisenssi" -painiketta. Painamalla seuraavassa näytössä "Siirry verkkomaksamiseen" -painiketta siirryt Suomen Verkkomaksut Oy:n sivulle, jossa voit maksaa maksun käyttämällä verkkopankkitunnuksia tai luottokortilla.

IRMA:ssa tehtäviin maksuihin lisätään käsittelykuluja seuraavasti:
- maksaminen Nordean pankkitunnuksilla 0,69 €/maksutapahtuma
- maksaminen muiden pankkien pankkitunnuksilla 0,54 €/maksutapahtuma
- maksaminen luottokortilla (Luottokunnan myöntämät kortit Visa, Visa Electron ja Mastercard) 8,00 € / maksutapahtuma

Kilpailuihin ilmoittautuminen


Kun lisenssi on lunastettu, voit ilmoittautua kilpailuihin. Voit valita haluamasi kilpailun valitsemalla vasemmasta valikosta "Kilpailukalenteri". Etsi kalenterista oikea kilpailu ja klikkaa kilpailun nimeä (tai "Ilmoittaudu").

Avautuvalta kilpailun sivulta voit painaa "Ilmoittaudu"-linkkiä, jos kilpailuun ilmoittautuminen on jo auki. Tämä avaa sivun nimeltä "Lisää ilmoittautumisia henkilökohtaiseen kilpailuun". Jos ilmoittaudut itse, voit painaa taulukon alapuolelta "Ilmoittaudu itse" -painiketta, joka lisää taulukkoon tietosi. Valitse sarjasi ja tarkista, että valittuna on kaikki päivät, joille haluat ilmoittautua. Jos ilmoitat muita, valitse "Ilmoita muita".

Sarjan ja päivien valinnan jälkeen voit jatkaa ilmoittautumista painamalla "Jatka". IRMA:an on määritetty Sisun maksukäytäntö, jonka mukaan seura ei maksa aikuisten osallistumista rastiviikoille. Muissa tapauksissa avautuvalla sivulla tulee ruksittaa "Seura maksaa" -kohta jokaisen ilmoittautumisen kohdalla.

Kun olet merkinnyt seuran maksamat ilmoittautumiset ja tarkistanut, että ilmoittautumistiedot ovat oikein, paina "Hyväksy ilmoittatumiset" -painiketta ja kuittaa aukeava varmistuskysymys.

Itse maksettavien ilmoittautumisten osalta maksu on maksettava verkkopankin kautta kuten lisenssin lunastuksen yhteydessä.

Ilmoittautumiset tulevat näkyviin kilpailun ilmoittautuneiden joukkoon, minkä lisäksi Sisun ilmoittautumiset ovat nähtävissä "Oman seuran käsittelyssä olevat ilmoittautumiset"-linkin kautta kilpailun sivulla.

Suunnistusliiton omat ohjeet IRMA:n käytöstä


Tähän uutiseen on pyritty kokoamaan tiiviiseen pakettiin ohjeita IRMA:n peruskäytöstä, mutta kyseessä ei ole virallinen ohje. Ajantasaisimmat ja kattavimmat ohjeet löytyvät Suunnistusliiton sivuilta, joten niihin kannattaa tutustua ajan kanssa. Kunkin ohjeen alussa on linkki kuvalliseen versioon, joka helpottaa tutustumista.

Kysymyksiä?


Uusi järjestelmä on varmasti aluksi outo, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä Artoon, jos mieleen tulee kysymyksiä. Näitä ohjeita täydennetään palautteen pohjalta.

Vaikka IRMA onkin jatkossa ensisijainen tapa kilpailuihin ilmoittautumiseen, on jatkossakin mahdollista ilmoittautua Artolle (050 359 3860 / arto@suomusjarvensisu.fi). IRMA mahdollistaa Netti-ilmon tapaan muidenkin kuin itsensä ilmoittamisen, joten myös muilta voi pyytää apua.