Suomusjärven Sisu

Maurin mietteitä Jukolasta

12.05.2018 16:14 - Mauri / Arto

Näin kun ikää alkaa olla 66 v ja tarkoitus osallistua Jukolaan 52. kerran, eli aina kun ikäni sen on sallinut. Sama määrä myös veli Reinolla. Monta muistoa ja ystävää asia on vuosien varrella tuonut ja valitettavasti montaa ei enää ehdi tullakaan.

Jotenkin tämä vuosi on erityinen:

-Sisu täyttää 70 v / Nico ja Riku Kerkola ovat säveltäneet ja sanoittaneet hienon JUKOLAN HENKI kappaleen.

-Myös Jukolan Viesti on järjestyksessään 70. ja on kulunut 50 vuotta siitä, kun Sisu sai ensimmäisen plaketin (sija 14) 1968 Mäntsälässä. Joukkue silloin: Heikki Liukku, Martti Mäkirinne, Touko Oksanen, Rauno Aaltonen, Reino Sinnelä, Risto Nuuros ja Matti Mäkirinne.

Heikki Liukku nukkui maaliskuussa pois ja seuraa viestiä ”ylhäältä” pieni rastilippu mukanaan, jonka Heikin lapset mukaan laittoivat. Juostaan Heikin muistolle ja ensimmäiselle 50 vuotta sitten saadulle plaketille!

Risto Nuuroksen henkilökohtaisesta MM-hopeasta on kulunut 40 vuotta. Risto kuuluu nykyään Jukolan viestin organisaatioon, Kaukametsäläisiin LAURI-tittelillä.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi 8 kertaa Sisu on ollut plaketeilla, ja lisäksi useana vuonna Matti Yliluikki on aloitusosuudella pitänyt Sisun nimeä hienosti esillä. Jopa oli karata muilta Pyhä-Luoston Jukola-aloituksessa!

Myös Sisun kasvatteja on vuosien saatossa nähty Jukolan ja 10Milan palkintopallilla, esim. Sami Hämälistö ja Janne Nurminen.

Jos ns. takavuosina veljessarjoja on ollut, on niitä nytkin esim. Kerkolat vahvistettuna isä Miksulla, ja äiti Tiina on ollut Sisun ykkösvenlojen kippari vuosia!

Lisäksi Jouko Iso-Markku nimetään tänä vuonna JAHTIVOUDIKSI, sillä 50 Jukolaa tuli täyteen viime vuonna, eli tänä vuonna on edessä 51. kerta. Jouko muuten aloitti putkensa Mäntsälässä 1968, ja olimme samalla osuudella ja yhteislähdössä. Silloin emme vielä toisiamme tunteneet, Jouko juoksi Nummen Kipinöissä vielä silloin. Jouko kuuluu siihen joukkueeseen, joka on Sisun parhaan sijan 8 saavuttanut kuten myös hänen veljensä Juha Iso-Markku.

Lahti-Hollola 2018 Jukolaan Sisu lähtee kolmella Venla joukkueella ja kolmella Jukola joukkueella. Pieni leikkisä kisa Sisun venlojen ja jussien välillä on edelleen voimassa. Louna-Jukolassa oli tuloksena tasapeli, sen jälkeen venloilla on ollut parempi sija lopputuloksissa.

Toivon, että saamme hyvän ja mukavan Jukolan, muistellen ja kunnioittaen mennyttä ja tulevaisuuteen uskoen Nico ja Riku Kerkolan kappaleen myötä. Jukolan henki!

52. Jukola mielessä,
Mauri Sinnelä

Nicon ja Rikun "Jukolan Henki" Youtubessa