Suomusjärven Sisu

Tiedote koronaviruksen vaikutuksista toimintaan

08.06.2020 14:10 - Arto

COVID-19 -taudin leviämisen rajoittamiseksi on määrätty ja suositeltu lukuisia toimenpiteitä, joilla on vaikutuksia myös Sisun toimintaan. Tiedot päivitetty viimeksi ma 8.6.2020.

8.6.2020 Sisumajan saunaillat aloitetaan heinäkuussa, mutta tilannetta seurataan jatkuvasti. Jos syitä muutoksiin ilmenee, niistä tiedotetaan näillä sivuilla. Tarkista siis tilanne!

Ykkössuuntia ei järjestetä normaalissa muodossaan vielä kesäkuussa, mutta omatoimirasteja on harkinnassa. Varsinais-Suomen Rastipäivien osalta lopullinen päätös siirtyi kesäkuun loppupuolelle. Seuraamme yleistilannetta ja ohjeistuksia, sekä otamme huomioon kisaorganisaation tilanteen.

25.5.2020 Myös Muurlan Vihurin nimissä ollut Ykkössuunnat-tapahtuma 10.6. on peruttu. Sekä Vihurin että Sisun osalta mietitään myös vaihtoehtoisia tapahtumamuotoja, mutta toistaiseksi näistä ei ole päätetty mitään varmaa.

24.5.2020 Sisumajan saunailtojen osalta Sisu seuraa Salon linjausta, jonka mukaan saunat pidetään suljettuina kesäkuussa. Tämä koskee myös Sisumajan pukuhuoneita.

Suunnistusliitto on päivittänyt ohjeistuksiaan. Lähialueen muiden kuntorastitapahtumien tavoin myös Ykkössuuntien aloitus venyy aiemmin tiedotetusta. Tilannetta seurataan, mutta ainakin 3.6. tapahtuma on peruttu. Varsinais-Suomen Rastipäivien osalta tilanne päivitetään kesäkuun alkupuolella.

5.5.2020 Toukokuun Ykkössuunnat-kuntorastit on peruttu.

Hallituksen 4.5.2020 julkaisemien uusien ohjeiden vaikutus toimintaan täsmentyy lähiaikoina ja niistä tiedotetaan näillä sivuilla. Valtioneuvoston kooste

9.4.2020: Hallituksen maaliskuussa tekemiä linjauksia on jatkettu 13.5. asti. Linjauksen mukaisesti liikuntapaikat pidetään kiinni ja yli 10 hengen julkiset kokoontumiset pysyvät kiellettyinä. Tämän vuoksi Ykkössuuntien aikaisin mahdollinen aloitus siirtyy 20.5. asti.

16.3.2020: Salon kaupunki sulkee liikunta- ja talviuintipaikat 17.3. alkaen, joten tällä linjauksella myös Sisun salivuorot ja Sisumajan saunaillat on peruttu. Sisun osalta paluusta arkeen tiedotetaan erikseen.

Suunnistusliitto on ilmoittanut vaikutuksista suunnistustoimintaan. Perjantaina 13.3. julkaistussa tiedotteessa todetaan mm.:
- Kaikki Suunnistusliiton alaiset kansalliset kilpailut perutaan 30.4.2020 saakka. Päätös tulee voimaan välittömästi. Yli 500 osallistujan kilpailutapahtumat perutaan 31.5.2020 saakka viranomaisten ohjeen mukaisesti. Kilpailutapahtumien järjestämistä 1.5.2020 eteenpäin tarkastellaan uudelleen ja Suunnistusliitto tiedottaa mahdollisista lisäperuutuksista, rajoituksista ja jatkotoimista 2.4.2020.
- SM-keskimatkan kilpailu 23.5.2020 siirtyy kilpailtavaksi myöhempänä, erikseen ilmoitettavana, ajankohtana syksyllä.
- Suunnistusliitto suosittaa jäsenseurojaan olemaan järjestämättä yleisiä kuntosuunnistustapahtumia 30.4.2020 saakka. Kuntosuunnistuksen osalta ohjeet päivitetään 2.4. kansallisten kilpailujen ohjeiden yhteydessä.
» Suunnistusliiton tiedote

Tämän perusteella Sisun ja Muurlan Vihurin Ykkössuunnat-kuntorastikauden aloitus siirretään toukokuulle. Seuraamme tilannetta ja Suunnistusliiton ohjeiden päivittymistä huhtikuussa.

Salon kaupunki on perunut ikäihmisille suunnatun liikuntatoiminnan huhtikuun loppuun asti. Sisulla ei ole erityisesti ikäihmisille suunnattua ohjattua toimintaa, mutta suosittelemme kaikkia ja erityisesti riskiryhmiin kuuluvia noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia riskien minimoimiseksi.
» Salon kaupungin tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisee ajankohtaisia tiedotteita ja ohjeistuksia, joihin kannattaa perehtyä ajantasaisen ja luotettavan tiedon saamiseksi.
» Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kooste

Linkit

» Suunnistusliiton toimenpiteet ja ohjeistukset
» Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kooste