Suomusjärven Sisu

Sisulta suunnistuskartta Toijan alakoululaisille

09.11.2020 18:46 - Arto

Suomusjärven Sisu luovutti suunnistuskartan Toijan alakoululaisille ma 9.11.2020

Suomusjärven Sisun tavoitteena on ollut ja on ylläpitää suunnistusharrastusta Salon itäkuntien, Kiikalan, Kiskon ja Suomusjärven, kaupunginosissa mm. pitämällä yllä suunnistuskarttoja em. paikoissa sekä järjestämällä iltarasteja Salon itäkunnissa.

- Suunnistushan on kansalaistaito, jota jokainen meistä harjoittaa tietoisesti tai tiedostamatta ihan jo sienimetsään tai vaikka kauppaan mennessä, kiteyttää Suomusjärven Sisun Matti Mäkirinne.

Tähän ajatukseen sopi erittäin hyvin kiskolaisen Samuli Salmenojan esitys Toijan taajaman kartan teosta. Tapahtuman valmistelu alkoi Salmenojan yhteydenotosta Suomusjärvellä Riston Hölkässä 2019. Aktiivisuunnistaja Salmenoja kysyi, voisiko Sisu tehdä Toijan keskustan alueesta suunnistuskartan. Kun asia käsiteltiin Suomusjärvellä, niin se sai myönteisen vastaanoton.

Vesa Elovaara lupasi tehdä ns. maastotyön ja keskeneräistä karttaa voitiin käyttää myös helmikuussa Salo Street-O suunnistustapahtumassa. Kartta oli valmiina keväällä mutta koronan vuoksi asian vienti loppuun saakka on viivästynyt paljon.

Kiskolainen Punta Oy mahdollisti taloudellisesti kartan maaston täydennystyön ja lahjoituksen Kiskon koulun käyttöön 100 kappaletta tulostettuja karttoja.

Ajantasainen kartta on tärkeää suunnistuksen opetteluun ja lisäksi karttojen toivotaan monipuolistavan koulun liikuntatunteja ja tapahtumia.

Suomusjärven Sisu omistaa kartan tekijänoikeuden, mutta antaa myös luvan koululle kopioida tai tulostaa karttoja lisää tarpeensa mukaisesti esimerkiksi yhteistyössä Kiskon Kiskojien kanssa.