Suomusjärven Sisu

Ratamestarikoulu la 26.3. Suomusjärvellä

28.02.2022 20:09 - Arto

Koulutus antaa 2. luokan ratamestaripätevyyden ja mahdollisuuden toimia kansallisen suunnistuskilpailun ratamestarina. Koulutus sopii erinomaisesti myös kuntorastien ratamestareille.

Koulutus järjestetään Taukopaikka Lahnajärven kokoustiloissa (Helsingintie 3276, 25420 Lahnajärvi / https://www.visitlahnajarvi.fi/). Tilaisuus alkaa klo 10.00 ja päättyy n. klo 17. Kouluttajana toimii Visa Koponen.

Ilmoittautumiset ke 23.3.2022 mennessä sähköpostilla arto@suomusjarvensisu.fi. Alustavasti tilaa on 20 henkilölle. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin koulutukseen voidaan ottaa, paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuessanne ilmoittakaa myös seuranne, puhelinnumeronne ja nykyinen ratamestariosaamisenne.

Osanottomaksu 20 € / henkilö muilta kuin Sisun jäseniltä. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen hyväksynnän jälkeen Suomusjärven Sisu ry:n tilille: Lounaismaan Osuuspankki FI05 5441 0350 0061 32 viestillä ”Ratamestarikoulu” ja tarkenteena ilmoittautujan tiedot. Maksut voi myös yhdistää esimerkiksi seuran kautta keskitetysti hoidettavaksi.

Ennakkotehtävänä on Suunnistusliiton materiaaliin tutustuminen ja erikseen toimitettavat ennakkotehtävät, mikä vastaa 3-luokan ratamestarin tasoa. Materiaali löytyy liiton sivuilta ratamestarikurssin kohdalta, alla suora linkki materiaaliin:
» Ratamestarikirja
» Suunnistusliiton materiaalipankki: Rastinmääritteet yms.
» Lajisäännöt

Kannattaa kirjata asian tiimoilta ajatuksia ja kysymyksiä, joita voidaan käsitellä Ratamestarikoulussa.

Ruokailu Taukopaikka Lahnajärven tarjonnasta omakustanteisesti (https://www.visitlahnajarvi.fi/lounas). Noutopöytälounaan hinta koulutukseen osallistuville on 10 € (normaalihinta viikonloppuisin 15 €).

Välineet: Ottakaa tilaisuuteen mukaan muistiinpanovälineet ja radan piirustustarpeet joko paperiset tai mieluiten tietotekniset. Tietokoneella tulisi olla asennettu jokin ratamestarin käyttöön soveltuva sovellus. Mikä tahansa käy, kouluttajalla on kokemusta erityisesti OCAD- ja PurplePen-sovelluksista sekä vähemmässä määrin myös Condesista.

» OCAD-ohjelman voi ladata 2 viikon koekäyttöön (Orienteering tai Course Setting) osoitteesta: https://www.ocad.com/en/trial/
» PurplePen on ladattavissa osoitteesta: https://purplepen.golde.org/
» Condes on ladattavissa osoitteesta: https://condes.net/

Tervetuloa!

Alustava aikataulu


10:00 Ennakkotehtävän purku, väittämät (1 h)
11:00 Ratamestarin tehtävät - ratamestariryhmä – maaston käyttö – yms. (noin 2 h)

13:00 Ruokailu

13:30 Ratamestarin tukiohjelmien perusteet ja ratasuunnittelu ryhmätyönä (1 h)
14:30 Harjoitustehtävä ja muutama esitys (1 h)

15:30 Kahvitauko

15:45 Viestisuunnistus (0,5 h)
16:15 Valvojan tehtävät (0,5 h)
16:45 Teemakeskustelua ratamestarin tehtävistä ja lopputyön anto (0,25 h)