Suomusjärven Sisu

Ykkössuunnat 2005

21.9.2005

OHJEET KUNTORASTIEN RATAMESTAREILLE (JA MUILLE TOIMIHENKILÖILLE)

  - Ilmoita tapahtumasta Salon Seudun Sanomien 'Urheilussa tapahtuu' palstalla keskiviikkoisin. Ilmoitus on jätettävä viimeistään klo 14.00 edeltävänä tiistaina. Puhelin on 02 - 77021 / ilmoitukset (os. Vilhonkatu 11 - 13).
  - Varaa itsellesi kaksi apulaista (kartanmyynti, lähtö/maali). Jos tapahtumassa on mahdollisuus opastukseen, siitä on ilmoitettava lehtikutsussa. Paikalla tulee olla myös "tulospalvelutaitoinen" henkilö, joka tuntee ko. ohjelman. Ratamestariksi nimetty henkilö vastaa tämän ryhmän kokoamisesta.
  - Radat ja ratojen pituudet: helppo rata 1-1,5 km, lyhyt rata 2,5-3 km (tavoiteaika 25 min), keskipitkä rata 4-5 km (tavoiteaika 40 min), pitkä rata 6-7 km (tavoiteaika 55 min).
  - Suunnittele helppo rata siten, että reitti kulkee pääsääntöisesti polkuja ja teitä pitkin. Jos rata poikkeaa 'umpimetsään' niin huolehdi viitoituksen avulla siitä, että eksymisen mahdollisuutta ei ole. Helppo rata on oma kokonaisuutensa. Muista radoista suunnittele ensin lyhyt rata, sitten keskipitkä rata ja viimeiseksi pitkä rata. Suunnittele radat siten, että viimeinen rasti on kaikille sama ja lähellä maalia. Pidä mieluummin kiinni tavoiteajoista kun ratapituuksista; ota suunnittelussa huomioon maaston helppo-/vaikeakulkuisuus.
  - Valitse rastipisteiksi selkeät pisteet. Älä 'piilota' rastilippuja vaan pistä ne reilusti näkyviin. Huolehdi siitä, että sanalliset tai kuvalliset, valmiiksi kopioidut rastimääritteet löytyvät kilpailupaikalta.
  - Suunnistusmateriaali; kartat, rastiliput, leimasimet, Emit tarvikkeet, tietokone yms löytyvät Eerolta (os Myllypakantie 15, 25410 Suomusjärvi). Kaikissa tapahtumissa on tarkoitus käyttää Emit -järjestelmää. Sisulla on käytössä laina-Emittejä, joita lainataan tarvitsijoille. Laina-Emitistä ei peritä vuokraa.
  - Laita opasteet kuntoon viimeistään klo 16.30, ensimmäiset haluavat metsään jo viideltä. Opastus tulee järjestää siltä tieltä, jolta se ohjelman mukaan tuleekin järjestää. Muista mainita tämä tie myös Salon Seudun Sanomien ilmoituksessa.
  - Ohjeet tulosten toimittamisesta eteen päin tapahtuman jälkeen löytyvät tietokoneen salkusta.
  - Toimita kilpailumateriaali takaisin Eerolle. Muista hakea rastiliput ja leimasimet pois metsästä mahdollisimman nopeasti. Niitä tarvitsevat muutkin ratamestarit! Mm. emit -leimasimia on seuralla vain 30 kpl.
  - Lisää muun materiaalin mukana tulevaan karttamappiin kartta jokaisesta radasta.
  - Karttamaksu on 4 euroa. Alle 18 vuotiailta ei peritä maksua. Tästä voi mainita myös Salon Seudun Sanomien ilmoituksessa. Lisäksi Sisun järjestämissä kisoissa ei peritä maksua 18 - 20 vuotiailta sisulaisilta. Rahat tulee tilittää Suomusjärven Sisun tilille Salon Seudun Osuuspankkiin.
  - Vapaalippuja ei enää jaeta tänä vuonna, koska Ykkössuunnat ovat sisulaisten yhteinen suuri talkooponnistus.
  - Puhelinnumeroita: Eero 040 - 509 7526, Mauri 044 - 537 5551 tai 738 1422, Kimmo 040 - 746 7821