Suomusjärven Sisu

Ykkössuunnat

27.5.2006
OHJEET KUNTORASTIEN RATAMESTAREILLE (JA MUILLE TOIMIHENKILÖILLE)
  - Ilmoita tapahtumasta Salon Seudun Sanomien 'Urheilussa tapahtuu' palstalla keskiviikkoisin. Ilmoitus on jätettävä viimeistään klo 14.00 edeltävänä tiistaina. Puhelin on 02 - 77021 / ilmoitukset (os. Vilhonkatu 11 - 13).
  - Jos tapahtumassa on mahdollisuus opastukseen, siitä on ilmoitettava lehtikutsussa.
  - Ratamestari varmistaa, että toimitsijoiksi nimetyt ovat tulossa paikalle. Tulospalvelun hoitaa Aku-Pekka, Arto, Eero, Jouni tai Iiro, joista aina joku tulee hoitamaan tulospalvelua ilman eri käskyä.
  - Varmista, että tapahtumapaikalle saa helposti pysäköityä riittävän paljon autoja. Jos maasto on tältä osin haasteellinen, pitää yhden toimitsijan opastaa pysäköinnissä.
  - Radat ja ratojen pituudet: helppo rata 1-1,5 km, lyhyt rata 2-3 km (tavoiteaika 25 min), keskipitkä rata 4-5 km (tavoiteaika 40 min), pitkä rata 6-7 km (tavoiteaika 55 min). Pidä mieluummin kiinni tavoiteajoista kun ratapituuksista; ota suunnittelussa huomioon maaston helppo-/vaikeakulkuisuus. Lisäksi tulee huomioida, että lyhyellä radalla tavoiteaikaa ei lasketa aktiivisuunnistajien mukaan. Lyhyt rata tulee olla sopiva myös niille, jotka eivät ole suunnistusta aktiivisesti harrastaneetkaan.
  - Suunnittele helppo rata siten, että reitti kulkee pääsääntöisesti polkuja ja teitä pitkin. Jos rata poikkeaa 'umpimetsään' niin huolehdi viitoituksen avulla siitä, että eksymisen mahdollisuutta ei ole. Helppo rata on oma kokonaisuutensa. Muista radoista suunnittele ensin lyhyt rata, sitten keskipitkä rata ja viimeiseksi pitkä rata. Suunnittele radat siten, että viimeinen rasti on kaikille sama ja lähellä maalia.
  - Valitse rastipisteiksi selkeät pisteet. Älä 'piilota' rastilippuja vaan pistä ne reilusti näkyviin. Huolehdi siitä, että sanalliset tai kuvalliset, valmiiksi kopioidut, rastimääritteet löytyvät kilpailupaikalta.
  - Suunnistusmateriaalin luovuttamisesta (kartat, rastiliput, leimasimet, Emit-tarvikkeet yms) kannattaa sopia edellisen tapahtuman järjestäjän kanssa. Tarvittaessa väliaikaista säilytystilaa löytyy Eeron luota (os Myllypakantie 15, 25410 Suomusjärvi). Tavaroiden kuljetukseen on mahdollista lainata seuran kuomullista peräkärryä (lisätietoja Artolta).
  - Kaikissa tapahtumissa käytetään Emit-järjestelmää. Sisulla on käytössä laina-emittejä, joita lainataan tarvitsijoille. Laina-emitistä ei peritä vuokraa.
  - Laita opasteet kuntoon viimeistään klo 16.30, ensimmäiset lähdöt ovat viideltä. Opastus tulee järjestää siltä tieltä, jolta se ohjelman mukaan tuleekin järjestää. Muista mainita tämä tie myös Salon Seudun Sanomien ilmoituksessa.
  - Toimita kilpailumateriaali takaisin Eerolle. Muista hakea rastiliput ja leimasimet pois metsästä mahdollisimman nopeasti. Niitä tarvitsevat muutkin ratamestarit! Mm. emit -leimasimia on seuralla vain noin 30 kpl.
  - Lisää muun materiaalin mukana tulevaan karttamappiin kartta jokaisesta radasta.
  - Karttamaksu on 4 euroa. Alle 18 vuotiailta ei peritä maksua. Tästä voi mainita myös Salon Seudun Sanomien ilmoituksessa. Lisäksi Sisun järjestämissä kisoissa ei peritä maksua 18 - 20 vuotiailta sisulaisilta. Rahat tulee tilittää Suomusjärven Sisun tilille Salon Seudun Osuuspankkiin.
  - Puhelinnumeroita: Eero 040-509 7526, Mauri 044-537 5551 tai 738 1422, Kimmo 040-746 7821, Arto 050-359 3860