Suomusjärven Sisu

Alustavat kilpailuohjeet

19. Salon Seudun Rastiviesti tiistaina 31.5.2016

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita. Lopulliset kilpailuohjeet nähtävillä kilpailupaikalla.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja
Harri Sinnelä
Ratamestari
Risto Nuuros
Valvoja
Mauri Sinnelä
Tuomarineuvosto
Ari Lindblom, Anssi Saarinen, Risto Gustafsson ja Mauri Sinnelä

Sarjat

  • Kilpasarja
  • Avoin sarja, ei osuusrajoituksia

Lisäksi henkilökohtainen kuntosuunnistus viestin radoilla.

Kilpailuun osallistuminen ei edellytä Suunnistusliiton lisenssin lunastamista. Viestisarjoihin voivat osallistua muutkin kuin Suunnistusliiton jäsenseurojen joukkueet.

Viestin rakenne ja matkat

Kuusi osuutta. Viestin tavoiteaika on voittajajoukkueelle 1 h 40 min. Kunkin osuuden viidenneksi parhaan tavoiteaika on 20 min.

Kilpasarjassa noudatetaan osuuskohtaisia osanottajarajoituksia. Avoimessa sarjassa kaikki osuudet ovat avoimia kaikille.

Osuudet 1-3 (2,6-2,7 km)
- Yhdellä osuudella D-sarjalainen
- Yhdellä osuudella sarjoista H18 tai nuorempi / H40 tai vanhempi / D-sarjalainen
- Yhdellä osuudella sarjoista D18 tai nuorempi / D40 tai vanhempi / H16 tai nuorempi/ H50 tai vanhempi. Järjestys vapaa.

Osuus 4 (3,2 km)
- Avoin kaikille

Osuus 5 (1,6 km)
- H14 tai nuorempi / H55 tai vanhempi / D16 tai nuorempi / D45 tai vanhempi

Osuus 6 (3,1 km)
- Avoin kaikille

Henkilökohtainen kuntosuunnistus

Viestiin osallistumattomia varten tarjolla on henkilökohtainen kuntosuunnistus avausosuuden yhteydessä tai vapaavalintaisen osuuden radalla voittajan maaliintulon jälkeisessä yhteislähdössä. Ilmoittautuminen ja osanottomaksu vain ennakkoon kilpailukutsun mukaisesti.

Juoksujärjestys

Juoksujärjestykset ilmoitettava kilpailukutsun mukaisesti. Viimehetken korjaukset mahdollisia kilpailuinfossa ennen viestin alkua (maksu 2€/muutos).

Kilpailumateriaali

Kilpailunumerot ja tarkistuslipukkeet voi noutaa joukkueittain kilpailuinfosta. Omat hakaneulat.

Emit

Samaa Emit-korttia saa käyttää vain yksi osallistuja. Emit-kortin numeroa ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Vuokrakortin hinta 2 € / kpl. Vuokrakortti noudetaan, maksetaan ja palautetaan kilpailuinfossa. Palauttamatta jääneestä Emit-kortista veloitetaan 70 €.

Kartta

Tulostekartta. Mittakaava 1:7500. Päivitetty 5/2016. Rastimääritteet on painettu karttaan. Tarkista, että otat oikean kartan. Varakartan saa toimitsijalta. Mallikartta on nähtävillä vaihtoalueella.

Maasto

Maasto on yhtenäinen peltojen ja teiden rajoittama alue, jota halkoo iso sähkölinja ja metsäautotie. Metsä on eri-ikäistä talousmetsää, jossa kulkukelpoisuus suunnistusratojen osalta on varsin hyvä. Korkeuseroja on kohtalaisesti. Osa maastosta on pienipiirteistä ja osa loivapiirteisempää kalliomaastoa, jossa näkyvyys on pääosin hyvä.

Lähdöt

Kilpailu alkaa yhteislähdöllä klo 18:00. Kulku lähtöalueelle tapahtuu nollaleimauksen kautta, seuraa opasteita.

Yhteislähtö jäljellä oleville juoksijoille noin 10 minuuttia voittajan maalintulon jälkeen. Seuraa kuulutusta.

Vaihto

Kulku vaihtoalueelle tapahtuu sisäänmenoportista. Emit-korttien nollaus tapahtuu mentäessä lähtöalueelle. Jokainen kilpailija on itse vastuussa korttinsa nollauksesta. Vaihtoalueelle pääsee vain kilpailunumerolla varustettu kilpailija. Vaihtoalueella on mallikartta.

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus vaihtoon ja maaliin. Vaihtoon tuleva kilpailija leimaa välittömästi maalilinjan jälkeen olevalla maalileimasimella, luovuttaa karttansa toimitsijalle, etenee karttatelineelle, josta ottaa oman joukkueen kartan seuraavaa osuutta varten ja ojentaa sen jatkajalle.

Väärän kartan ottaneen kilpailijan joukkue saa jatkaa, mutta suoritus hylätään.

Vaihtoalueelta ulostuleva kilpailija kulkee leimantarkastuspisteen kautta ja palauttaa kilpailunumeronsa toimitsijalle.

Maali

Ankkurit leimaavat muiden osuuksien tavoin maaliviivan jälkeen olevalla maalileimasimella. Kirikamppailut ratkaisee maalituomari maaliviivan kohdalla, mutta muut sijat määräytyvät maalileimauksen mukaan. Maalialueelta ulostuleva kilpailija kulkee leimantarkastuspisteen kautta.

Karttojen palautus

Kartat palautetaan yhteislähdön jälkeen. Seuraa kuulutusta.

Palkinnot

Viestin palkinnot jaetaan kilpailukeskuksessa tulosten valmistuttua. Kilpasarjan 3 parasta joukkuetta palkitaan. Lisäksi arvontapalkinto yhdelle joukkueelle. Jokainen hyväksytty joukkuesuoritus kilpasarjassa tuo seuralleen pisteitä 5 vuoden kokonaiskilpailuun.

Kilpailukeskus ja palvelut

Pellolla. Etäisyys pysäköinnistä alle 500 m. Ravintola, WC. Ei pesupaikkaa.

Tervetuloa ja onnea matkaan!

Suomusjärven Sisu