Suomusjärven Sisu

Alustavat kilpailuohjeet

Eläkeliiton valtakunnalliset suunnistusmestaruuskilpailut 2017

Lopulliset kilpailuohjeet nähtävissä kilpailukeskuksessa tulostaululla kilpailupäivinä.

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä Eläkeliiton ja järjestäjien antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Tapio Ruohonen
Ratamestari: Risto Nuuros
Tulospalvelu: Arto Sinnelä
Valvoja: Matti Mäkirinne
Tuomarineuvosto: puheenjohtaja Erkki Laine, jäsenet Östen Wikström ja Esko Salminen

Kartta

Tulostekartta, mittakaava 1:7500, valmistunut 7/2017, käyräväli 5m. Kartta on muovisuojuksessa. Rastinmääritteet ovat kilpailukartassa.

Lähtöluettelo

Lähtöluettelo lähtöaikoineen on tulostaululla.

Info

Info sijaitsee toimistorakennuksessa maalin läheisyydessä. Infossa selvitetään Emit ym. asiat.

Käymälät, pukeutumis- ja peseytymispaikat

Käymälät ovat toimistorakennuksen eteläsivulla.

Pukeutumistiloja on Sisumajalla sekä teltoissa. Saunat miehille ja naisille sekä uintimahdollisuus Vähä-Ruona järvessä.

Elektroninen kilpailukortti

Emit-kilpailukorttien muutokset ja vuokraukset hoidetaan Infossa. Kortin vuokra on 5 € / päivä ja kadonneesta kortista veloitamme 70€. Emit-kilpailukortin tarkistuslaite on kilpailukeskuksessa. Kilpailija on itse vastuussa kilpailukortin toimivuudesta.

Kilpailunumerot

Kaikki käyttävät kilpailunumeroa. Kilpailija ottaa itse rintanumeron ja Emit-tarkistuslipukkeen Inforakennuksen seinustalta.

Ensiapu

Ensiapupiste ja -henkilöstö on kilpailukeskuksessa.

Ravintola

Ravintola on sisällä Sisumajalla sekä pihalla teltassa. Tarjolla on sämpylöitä, kahvia, teetä, makkaraa, lettuja, ym. maistuvaa.

Henkilökohtaisen kilpailun erityisohjeet

Ratapituudet

Sarja km       Sarja km
H55 3,2 D55 2,3
H60 2,8 D60 2,2
H65 2,4 D65 2,0
H70 2,3 D70 1,9
H75 2,2 D75 1,7
H80 2,0 D80 1,5
H85 1,9 D85 1,5
H90 1,7 D90 1,5

Lähtö

Henkilökohtaisen kilpailun ensimmäinen lähtö on 12.01. Opastus lähtöön alkaa kilpailukeskuksesta Emit-kilpailukortin tarkistuspisteestä ja lähtöön on matkaa n. 200 m.

Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan 5 min ennen lähtöä. Lähdössä kilpailukortti asetetaan nollaleimasimeen lähtöhenkilön opastuksen mukaisesti hieman ennen lähtöhetkeä. Lähtö tapahtuu lähtökellon piippauksella. Tämän jälkeen kilpailija ottaa oman sarjansa kartan. Kilpailijan vastuulla on ottaa oikea kartta. Lähdöstä on lyhyt viitoitus K-pisteelle.

HUOMATKAA TÄMÄ – OJAN YLITYS

Henkilökohtaisessa kilpailussa kaikilla kilpailijoilla on Vähä-Ruonan pohjoispäässä olevan ojan ylitys. Sitä varten on rakennettu ylityspaikka välittömästi rastilta lähdettäessä. Käyttäkää sitä, koska oja on pehmeäpohjainen. Ylityspaikkaa ei ole merkitty karttaan, koska se on rastiympyrän sisällä.

Maali

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maalissa kilpailija leimaa kilpailukorttinsa maalilinjalla. Tämän jälkeen on Emit-kilpailukortin luku ja lainakorttien palautus.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa.

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Maali sulkeutuu klo 15.00.

Palkintojen jako

Palkinnot jaetaan sarjoittain tulosten valmistuttua. Sarjojen 3 parasta palkitaan Eläkeliiton suunnistusmitalilla ja voittaja kunniapalkinnolla.

Viestikilpailun erityisohjeet

Sarjat

A-sarjan muodostavat piirien kolmihenkiset joukkueet. Joukkueen yhteisiän tulee olla vähintään 210 v (täyttyy siis 2017). Jos joukkueeseen kuuluu yksi tai useampi nainen, annetaan heille ikähyvitystä 5v / nainen, kuitenkin enintään 10 v. Tällöin joukkueen yhteisikä voi olla pienimmillään 200 v.

B-sarjaan saavat osallistua muut suunnistajat kolmihenkisin joukkuein. B-sarjassa ei ole yhteisikä tai piirikohtaisia rajoituksia.

Juoksujärjestykset

Joukkueet Emit-numeroineen ilmoitetaan Infoon tai sähköpostitse suunnistus@suomusjarvensisu.fi viimeistään ke 9.8. klo 17.00.

Matkat ja hajonta

Viestin osuuspituudet ovat 2,3 km. Hajonta on joka osuudella.

Lähtö, vaihto ja maali

Lähtö, vaihtoalue ja maali sijaitsevat kilpailukeskuksessa.

Viestin yhteislähtö on torstaina 10.8. kello 10.00.

Mahdollinen yhteislähtö jäljellä oleville juoksijoille saatetaan järjestää hieman voittajan maaliintulon jälkeen riippuen viestin etenemisestä. Seuraa kuulutusta.

Kulku lähtö- ja vaihtoalueelle tapahtuu nollaleimauksen kautta, seuraa opasteita. Jokainen kilpailija on itse vastuussa korttinsa nollauksesta. Vaihtoalueelle pääsee vain kilpailunumerolla varustettu kilpailija. Vaihtoalueella on mallikartta.

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus vaihtoon ja maaliin. Vaihtoon tuleva kilpailija leimaa välittömästi maalilinjan jälkeen olevalla maalileimasimella, luovuttaa karttansa toimitsijalle, etenee karttatelineelle, josta ottaa oman joukkueen kartan seuraavaa osuutta varten ja ojentaa sen jatkajalle.

Väärän kartan ottaneen kilpailijan joukkue saa jatkaa, mutta suoritus hylätään.

Vaihtoalueelta ulostuleva kilpailija kulkee leimantarkastuspisteen kautta ja palauttaa kilpailunumeronsa toimitsijalle.

Ankkurit leimaavat muiden osuuksien tavoin maaliviivan jälkeen olevalla maalileimasimella. Kirikamppailut ratkaisee maalituomari maaliviivan kohdalla, mutta muut sijat määräytyvät maalileimauksen mukaan. Maalialueelta ulostuleva kilpailija kulkee leimantarkastuspisteen kautta.

Kartat palautetaan mahdollisen yhteislähdön jälkeen tai muuna ilmoitettuna ajankohtana. Seuraa kuulutusta.

Palkintojen jako

A-sarjassa palkitaan 3 parasta joukkuetta ja B-sarjassa arvotaan palkittava joukkue. Palkinnot jaetaan sarjoittain tulosten valmistuttua.

Tervetuloa ratkomaan EL-mestaruuksia Sisumajan vaativaan maastoon!

Eläkeliiton Suomusjärven yhdistys ja Suomusjärven Sisu