Suomusjärven Sisu

Alustavat kilpailuohjeet - V-S avoin AM-yösuunnistus 2018

Perjantaina 7.9.2018 Salon Suomusjärvellä

Lopulliset kilpailuohjeet nähtävillä kilpailupaikalla.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä, Varsinais-Suomen Suunnistuksen ohjeita AM-kilpailuille ja näitä järjestäjien ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja
Asko Määttänen
Tulospalvelu
Harri Sinnelä, harri(a)sinnela.fi
Ratamestari
Mauri Sinnelä
Valvoja
Pentti Tamminen (PertPe)
Tiedottaja
Arto Sinnelä, arto(a)suomusjarvensisu.fi, 050 359 3860
Tuomarineuvosto
Risto Gustafsson (Pj, Rasti-Perniö), Sanna Salmenoja (MS Parma), Erkki Laine (Angelniemen Ankkuri)

Kartta

Kartta on 6-värinen tulostekartta vanhasta suunnistuskartasta. Karttaa on täydennetty 08/2018. Kartta on muovisuojuksessa. Kartan koko A4 kaikissa sarjoissa. Mittakaava sarjoissa H50-H80 ja D50-D70 1:7 500, muissa 1:10 000. Kartta on uusien kuvausohjeiden mukainen.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa.

Rastimääritteet

Rastimääritteet tulostettu karttoihin. Irtomääritteet saatavilla lähdössä. Omat kiinnitystarvikkeet.

Maasto

Maasto on vaihtelevaa taajaman tuntumassa olevaa talousmetsää, jossa kohtalaisesti myös teitä, mökkejä ja muita rakennuksia. Kulkukelpoisuus ja näkyvyys vaihtelevat metsän kasvuvaiheen mukaan. Radat välttävät pahimmat risukot.

Sarjat ja kilpailumatkat

Sarjat ovat avoimia kaikille. Varsinais-Suomen aluemestaruuskilpailu käydään Varsinais-Suomen Suunnistuksen jäsenseurojen jäsenten välisenä. Aluemestaruuskilpailuun osallistuminen ei edellytä lisenssin lunastamista.

Sarja Matka (km)    Sarja Matka (km)
H21 8,5 D21 6,6
H35 7,4 D35 5,1
H40 6,9 D40 4,4
H45 6,5 D45 4,2
H50 5,5 D50 3,8
H55 4,9 D55 3,3
H60 4,5 D60 3,0
H65 4,2 D65 2,7
H70 3,4 D70 2,3
H75 3,0
H80 2,0
H20 7,4 D20 5,1
H18 5,4 D18 4,4
H16 4,1 D16 3,3
H14 2,7 D14 2,0

Lähtöluettelo

Lähtöluettelo nähtävillä kisasivuilla, sekä kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa ja lähtöpaikalla.

Lähtö ja mallirasti

Lähtöön on matkaa 850 m. Viitoitus alkaa opaspaalulta, jossa on myös mahdollisuus tarkistaa kilpailukortin toimivuus mallirastilla.

Lähtökarsinaan kutsutaan viisi minuuttia ennen lähtöaikaa. Sarjojen H/D14 suunnistajat saavat tutustua karttaansa minuuttia ennen lähtöä, muiden sarjojen suunnistajat saavat karttansa lähtöhetkellä. Kilpailija vastaa itse oikean kartan ottamisesta.

Lähdöstä on viitoitus K-pisteelle. Viitoitukselta ei saa poiketa.

Lähtö suljetaan 15 min viimeisten lähtöaikojen jälkeen.

Kilpailunumerot

Kaikki käyttävät kilpailunumeroita, jotka ovat noudettavissa opaspaalun läheltä. Omat hakaneulat. Kilpailunumeroita ei tarvitse palauttaa maalissa.

Ensiapu

Ensiapupiste kilpailukeskuksessa.

Maali

Maali sijaitsee lähtöviitoituksen läheisyydessä noin 500 m kilpailukeskuksesta. Viitoitus alkaa opaspaalulta. Suorituksen jälkeen paluu kilpailukeskukseen samaa viitoitusta pitkin.

Viimeinen rasti on kaikille yhteinen. Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Kilpailussa on käytössä maalileimaus maaliviivalla. Puuttuva maalileima johtaa hylkäämiseen.

Maali suljetaan klo 00:45.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneiden tulee ilmoittautua maalissa.

Emit

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta. Tarkista korttisi mallirastilla. Toimimattoman kortin tilalle voit vuokrata uuden kilpailuinfosta. Emit-tarkistuslipukkeet ovat saatavilla opaspaalulta.

Vuokrakortti noudetaan, maksetaan ja palautetaan kilpailuinfossa. Vuokrakortin hinta on 5 €. Palauttamatta jääneestä Emit-kortista veloitetaan 70 €.

Palkinnot

Aluemestaruuskilpailun sarjoissa palkitaan 3 parasta Varsinais-Suomen Suunnistuksen jäsenseurojen kilpailijaa AM-mitalein.

Mitalit ovat noudettavissa infosta tulosten valmistuttua.

Pesu

Sisätiloissa koulun liikuntasalin pukuhuoneiden yhteydessä. EI NASTAREILLA SISÄLLE. Noudattakaa erityistä siisteyttä sisätiloissa.

WC

Vain kilpailukeskuksessa. Sisätiloissa kilpailukeskuksessa. EI NASTAREILLA SISÄLLE.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on sisätiloissa kahvila, jossa myynnissä perinteisten kisakahviotuotteiden lisäksi iltapuuroa (myös gluteenittomana). Maksu vain käteisellä, ei maksukorttimahdollisuutta. EI NASTAREILLA SISÄLLE.

Lisäksi ulkona grillimakkaran myyntipiste.

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistus 5 km ja 3 km radoilla. Lähtö ja maali kilpasarjojen lähdön läheisyydessä, opastus opaspaalulta.

Lähtö auki klo 20:45 – 21:30. Osanottomaksu 10 €, 16-vuotiaat ja nuoremmat 5 €. Maksu lähdössä käteisellä tai Smartumin henkilökohtaisella Liikuntasetelillä (huom. ei muiden palveluntarjoajien). Emit-leimaus. Emit-vuokra 5 €.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Karttaa ei saa näyttää kilpailijoille eikä huoltajille ennen kilpailun viimeistä lähtöaikaa.

Kilpailukeskus

Suomusjärven koululla. Noudattakaa erityistä siisteyttä sekä huomioikaa nastarien rajoitettu käyttö.

Onnea kilpailuun!

Suomusjärven Sisu